ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η. (ΓΕΝΟΠ)

         ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Η. Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ
"ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ"

Καλή δύναμη, θερμές ευχαριστίες και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  Ο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ευχαριστεί και συχαιρει όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλουν ως άτομα αλλά και ως ομάδα και απευθύνει έκκληση προς όλους να εντείνουν τα μέτρα για την προστασία των ιδίων και κατ΄ επέκταση των συναδέλφων, των συνανθρώπων και των οικογενειών τους.

       Καλή δύναμη, θερμές ευχαριστίες και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ομίλου που μαζί με τους υπόλοιπους δίνουν τον δικό τους αγώνα, καταβάλουν τη δική τους σπουδαία προσπάθεια.

Με προσωπικό ασφαλείας οι εταιρίες του Ομίλου ΔΕΗ

Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε διαδοχική συνεργασία, μέσω τηλεδιασκέψεων, με τις διοικήσεις των εταιρών του Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗΑΝ) και του ΑΔΜΗΕ για την εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να ενημερώσει τους χιλιάδες συναδέλφους πως οι εταιρίες του Ομίλου ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ αποφασίστηκε ότι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 16/3  μόνον με το προσωπικό ασφαλείας.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου ΔΕΗ και κατ΄επεκταση την ομαλή τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρευμα των εκατομμυρίων καταναλωτών, οι αρμόδιες διευθύνσεις θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης, κατανομής και οδηγιών προς το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, εργαζόμενοι με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό,  για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη μάχη.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της και την ευγνωμοσύνη της  στο υγειονομικό προσωπικό της πατρίδας μας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει προς όφελος όλων μας.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μείωσης του ειδικού τιμολογίου των εργαζομένων της ΔΕΗ

Αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για το Ειδικό Τιμολόγιο Προσωπικού κατέθεσαν την Δευτέρα στο ΣτΕ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΠΟΣ/ΔΕΗ.
Οι δυο Ομοσπονδίες στρέφονται κατά της απόφασης που επιφέρει σημαντική μείωση της παρεχόμενης έκπτωσης στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας για το προσωπικό και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ.
Η εν λόγω απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, που λήφθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020, προέκυψε κατόπιν της ψήφισης του ν. 4643/2019, με το άρθρο 11 του οποίου ρυθμίζονται εκ νέου οι όροι εφαρμογής του τιμολογίου προσωπικού και συγκεκριμένα μειώνεται η από την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου
προσωπικού έκπτωση στη χρέωση των καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει το 30% και ορίζεται ότι καταργείται οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού ΔΕΗ ή οποιασδήποτε άλλης συλλογικής συμφωνίας ή ρύθμισης, εάν από αυτή προκύπτει διαφορετική ρύθμιση από αυτή που προβλέπει η εν λόγω διάταξη του νόμου.
Οι δυο Ομοσπονδίες, στην αίτησή τους, υποστηρίζουν ότι η κανονιστική ισχύς της ρύθμισης για την εφαρμογή τιμολογίου προσωπικού με τους συγκεκριμένους όρους που περιλαμβάνονται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί με την διοίκηση της ΔΕΗ είναι τυπικά υπέρτερη από αυτή της προσβαλλόμενης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και η σχετική νομοθετική διάταξη, δυνάμει της οποίας εκδόθηκε η απόφαση του ΔΣ, είναι αντισυνταγματική.

Εγγυόμαστε την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

H κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια και την επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού κατά την κρίση του κορωνοϊού και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη στήριξη της οικονομίας –και ιδίως των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται- μετά την αύξηση του δημοσιονομικού χώρου δια χειρός  Eurogroup.
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας –και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- κ. Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του σε MEGA και ANT-1.
«Oι ενεργειακές εταιρείες δεν έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ούτε να υπολειτουργήσουν. Διότι αν κλείσουν οι εταιρείες αυτές θα κλείσει η χώρα.
Επομένως είμαστε σε ένα διαρκή συναγερμό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.  «Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εδώ και αρκετές μέρες, υπάρχει συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές, με επιτυχία μέχρι στιγμής. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η κυβέρνηση κι εγώ μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενεργειακής τροφοδοσίας. Τα πρατήρια είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Η χώρα έχει και θα έχει πετρέλαιο και βενζίνη. Ο ΔΕΣΦΑ -που μάλιστα έχει management ιταλικό και είχε και την τύχη και την ατυχία να έχει μια γνώση από πρώτο χέρι των αντίστοιχων πρακτικών που εφαρμόστηκαν στην Ιταλία- είναι επίσης σε συναγερμό στο φυσικό αέριο και εφαρμόζει μια σειρά από μέτρα τόσο προφύλαξης των εργαζομένων του όσο και διατήρησης της αδιάλειπτης παροχής φυσικού αερίου. Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΕΠΑ και τις θυγατρικές της ΕΔΑ σε όλη την Ελλάδα, για τη ΔΕΗ, αλλά και για τους διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ). Στον ΔΕΔΔΗΕ έχει τεθεί σε εφαρμογή η τηλεργασία, αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία, υπάρχουν πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα γίνει διαχείριση της κρίσης για να μείνει η επιχείρηση όρθια. Στον ΑΔΜΗΕ υπάρχουν αντίστοιχες προσπάθειες και αντίστοιχα συστήματα και επειδή υπάρχει μειοψηφική συμμετοχή Κινέζων, υπάρχει συνεργασία με την Κίνα και για τεχνογνωσία και για βοήθεια», είπε ο υπουργός ΠΕΝ αναφερόμενος στα επιχειρησιακά σχέδια κάθε εταιρείας. «Τηρούμε διεθνή πρωτόκολλα και προσπαθούμε να λειτουργούμε με σοβαρότητα και με επαγγελματισμό και με πατριωτισμό. Αυτό το ξέρουν οι εργαζόμενοι και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους σε όλες αυτές τις εταιρείες. Γιατί αυτή την ώρα κάνουν μια πολύτιμη δουλειά για την πατρίδα μας και το κοινωνικό σύνολο».   
Σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup –που μεταφράζονται σε αύξηση του δημοσιονομικού χώρου για την Ελλάδα-, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για μια πρώτη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως είπε. «Είναι θετικό ότι στη δική μας περίπτωση πρώτον δεν συνυπολογίζονται οι κρατικές δαπάνες σε σχέση με τον κορωνοϊό στους δημοσιονομικούς στόχους και δεύτερον ότι καταργείται ουσιαστικά για εμάς ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Αυτό είναι μεν μια θετική είδηση για την Ελλάδα, αλλά πρόκειται για μια θετική είδηση μέσα στην καταιγίδα. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε και άλλα μέτρα μέσω των διαρθρωτικών ταμείων. Ελπίζω να τα αντιμετωπίσουν θετικά και οι αγορές, να υπάρχει και μία ανάσα -έστω και ψυχολογική- στις επιχειρήσεις, αλλά μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η καταιγίδα συνεχίζεται. Απαιτείται εγρήγορση τόσο σε επίπεδο εθνικό όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκό για την αντιμετώπιση αυτού του χωρίς προηγούμενο -για τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον- προβλήματος. Και τούτο διότι η Ελλάδα επηρεάζεται δυστυχώς περισσότερο από άλλες χώρες από αυτή την κρίση, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι επηρεάζεται η ναυτιλία, η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την οικονομία μας. Δεύτερον,  η Ελλάδα επηρεάζεται ακόμα περισσότερο από τον τουρισμό και τον τρόμο που έχει δημιουργηθεί για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους φυσικά του κλάδου»
Ερωτώμενος τέλος για τα μέτρα που εξετάζονται για τη στήριξη των εργαζομένων, είπε πως «με τη δυνατότητα που έχουμε τώρα μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup σε επίπεδο δημοσιονομικό να πάμε παραπέρα, προφανώς θα πάμε παραπέρα και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα.  Πρωτεύει πάντως αυτή καθαυτή η αντιμετώπιση της κρίσης κι εδώ και αλλού έτσι ώστε να φύγει από επάνω μας αυτό το νέφος του τρόμου και της αμφιβολίας για το μέλλον, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καινούργιο κλίμα και στην οικονομία, γιατί το 50% της οικονομίας είναι ψυχολογία και αυτή την ώρα η ψυχολογία παντού είναι στο ναδίρ».

Η Γερμανία εγκαταλείπει τον άνθρακα ως το 2038

Η Γερμανία εγκαταλείπει τον άνθρακα ως το 2038

 
 

 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποχαιρετήσει το αργότερο μέχρι το 2038 την ενέργεια που προκαλεί ζημίες στο κλίμα, αποζημιώνοντας με δισεκατομμύρια τις επιχειρήσεις ενέργειας που παράγεται από άνθρακα, αλλά και τους εργαζόμενούς τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον νόμο σήμερα Τετάρτη με συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης για τους λιγνιτικούς κλιβάνους και ένα σχέδιο εξόδου για τον λιθάνθρακα. Στόχος είναι η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το συγκριτικά φιλικό προς το κλίμα φυσικό αέριο χωρίς να προκαλεί δυσκολίες στις περιφέρειες και τους εργαζόμενους.
Η απόφαση λαμβάνεται ένα χρόνο μετά τις συστάσεις της Επιτροπής άνθρακα με εκπροσώπους της οικονομίας, της επιστήμης και περιβαλλοντικών ομάδων, τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να τις εφαρμόσει. Ιδίως η περιβαλλοντική πτέρυγα της Επιτροπής είχε ασκήσει κριτική ότι ο νόμος δεν τις λαμβάνει υπόψη. Συνεπώς, δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα.
Ο νόμος για τη σταδιακή εγκατάλειψη παραγωγής ενέργειας από άνθρακα αποτελεί μέρος της κυβερνητικής δέσμης μέτρων για το κλίμα, η οποία θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί πλήρως το 2019. Ο νόμος προβλέπει αναθεώρησή του το 2026 για να διαπιστωθεί αν η εγκατάλειψη του άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί πριν το 2035. Στόχος του σχεδίου είναι να εξασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι που έχει θέσει η Γερμανία για το 2030. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποζημίωση, το πότε, το αν και ποιοι κλίβανοι με καύση άνθρακα θα έπρεπε να τεθούν εκτός λειτουργίας είχαν καθυστερήσει. Ο τομέας της ενέργειας εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το ένα τρίτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος (CO2) στη Γερμανία.
Οι όμιλοι λιγνίτη θα λάβουν συνολικά 4,35 δισ. ευρώ ως αποζημίωση. Οι πριμοδοτήσεις παροπλισμού των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε έως και δύο δις. ευρώ. Για να μετριάσει τις κοινωνικές δυσκολίες για τους εργαζόμενους και τη μετάβασή τους στη συνταξιοδότηση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποσχέθηκε να διαθέσει γι αυτούς μέχρι και πέντε δις. ευρώ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σταδιακής κατάργησης του άνθρακα, θα διατεθούν στις περιφέρειες 40 δις. ευρώ για διαρθρωτικές αλλαγές, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νέους βιομηχανικούς οικισμούς ή δρόμους και σιδηροδρόμους.

Στάσσης: Θα χρειαστούμε χρόνο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου για την ανάπτυξη της ΔΕΗ σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχείρηση αναφέρεται ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "Νέα Σαββατοκύριακο".
Αρχικά, ο κ. Στάσσης σημειώνει πως η ΔΕΗ ήταν στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας. "Η εταιρεία όδευε στα βράχια, με προφανείς επιπτώσεις για την επιχείρηση, τους εργαζομένους και την ελληνική οικονομία". Ωστόσο, πλέον η επιχείρηση βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο. "Εκτιμώ ότι ήδη καταφέραμε πολλά", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ο ορκωτός λογιστής έχει άρει την επιφύλαξη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και την ανοδική πορεία της μετοχής. "Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό ότι οι επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία για αυτές τις πρωτοβουλίες", προσθέτει.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ο επικεφαλής της εταιρείας θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (διακανονισμοί, εκπτώσεις σε ανθρώπους με μηχανική υποστήριξη). 
Από την άλλη μεριά, όμως, "η εταιρεία θα γίνει πολύ επιθετική απέναντι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές", επισημαίνει. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η βούληση. "Φαίνεται ότι υπήρχε ένα άτυπο 'μην πληρώνετε, μην κόβετε'. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν οι οφειλές να φτάσουν τα 2,7 δισ. ευρώ. Θα χρειαστούμε χρόνο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".
Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, ο κ. Στάσσης λέει πως "είναι σε εξέλιξη επένδυση από τρίτο για την τηλεθέρμανση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος. Αν όλα πάνε καλά, περί τον Σεπτέμβριο ο σταθμός του Αμύνταιου θα μπορεί να σταματήσει".
Για να μην υπάρξει, όμως, κανένα πρόβλημα με την επάρκεια στο σύστημα ηλεκτρισμού, σημειώνει πως η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για να υπάρξει κάποιος μηχανισμός επανάκτησης του κόστους, χωρίς να υπάρχει κέρδος, για να υποστηριχθεί το σύστημα. Πολύ σύντομα θα οριοθετηθεί αυτός ο μηχανισμός, σημειώνει.
 
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, αποκαλύπτει πως θα πουληθεί ποσοστό 49% (ο επενδυτής θα έχει αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας και η ΔΕΗ θα κρατά τον έλεγχο και το μάνατζμεντ), ενώ προγραμμίζεται σε δύο-τρία χρόνια η εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 GW στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσουν.
Στο μείζον ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Στάσσης υπογραμμίζει πως η ΔΕΗ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. "Δώσαμε στη ΛΑΡΚΟ απόλυτη ημερομηνία συμμόρφωσης τη 17η Φεβρουαρίου. Προσημειώσαμε ένα λιγνιτικό πεδίο, για την ακρίβεια. Αυτό έχει αξία 15 εκατ. ευρώ και καλύπτει τις οφειλές της μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Το χρέος της μέχρι τότε θα έχει φτάσει τα 355-360 εκατ. ευρώ", συμπληρώνει και τονίζει: "Δεν γίνεται όλη η Ελλάδα να εργάζεται για τη ΛΑΡΚΟ".
Τέλος, όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δηλώνει πως "σε κάθε περίπτωση θα τηρήσουμε αυτό που θα συμφωνήσει η κυβερνηση με τους εταίρους της. Η ΔΕΗ όμως δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους της".
Και σχετικά με την εμπορική πολιτική της ΔΕΗ, δίνει έμφαση στην ψηφιοποίηση της εμπορίας, ετοιμάζει νέο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα , αλλά και νέα καταστήματα. "Στο δεύτερο εξάμηνο θα λανσάρουμε νέα προϊόντα με εκπτωτικά πακέτα", σημειώνει.

Θανατηφόρα Δυστυχήματα στη ΔΕΗ/ Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας

Η Λίστα του θανάτου- 106 Θανατηφόρα Εργατικά Δυστυχήματα στη ΔΕΗ-Λεκανοπέδιο ΠτολεμαΐδαςΘανατηφόρα Δυστυχήματα στη ΔΕΗ/ Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας και σε εταιρείες έργων για λογαριασμό της ΔΕΗ από το 1970

 

  1. Βασιλαγιώργος Ευάγγελος: (18 Νοέμβρη 1971) Φράγμα Πολυφύτου. Πνίγηκε στα νερά του Αλιάκμονα γιατί οι υπεύθυνοι της Εταιρείας “Γεωέρευνα” είχαν φτιάξει μια πρόχειρη ιδιοκατασκευή με βαγονέτο που το έσερναν δυο συρματόσχοινα δεμένα σε πλατάνια για να μην καθυστερούν οι εργαζόμενοι πηγαίνοντας από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη.

 

  1. Μύρος Γεώργιος του Νικολάου: (29 Ιουλίου 1971) Φράγμα Πολυφύτου. Σκοτώθηκε όταν έπεσε η οροφή της σήραγγας στην οποία δεν είχαν τοποθετεί υποστυλώματα και γενικώς δεν πάρθηκαν μέτρα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα »

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

                     16-10-2019               ΥΠΟΜΝΗΜΑ          ΑΡ. ΠΡΩΤ.16

 

 

    Καταθέτουμε τη θέση του Σωματείου που είναι ξεκάθαρη και διαχρονική.

 Ο λιγνίτης πρέπει να συνεχίσει να κατέχει σημαντική θέση στο ενεργειακό

 τοπίο της χώρας  με ένα ποσοστό που θα διασφαλίζει την επάρκεια εφοδιασμού

και ασφάλειας της χώρας μας.

Μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού για τις λιγνιτικές μονάδες και το

Κλείσιμο τους υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις συνέπειες που

 θα προκύψουν στη λιγνιτική παραγωγή όπως ίσως και στην ύπαρξη της

 ίδιας της εταιρίας Δ.Ε.Η. Κατ’ επέκταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί το

 οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

    Παράλληλα υπογραμμίζουμε τον κίνδυνο μετά τη λιγνιτική μετάβαση σε

άλλα εισαγόμενα προϊόντα (φυσικό αέριο) να υπάρξει συναλλαγματική εκροή

και αύξηση της κιλοβατώρας.

Τέλος είμαστε αντίθετοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και

την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ που οδηγεί στη διάλυση της μεγαλύτερης

επιχείρησης της χώρας.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ είναι απόλυτα αντίθετο στην εκποίηση και διάλυση της Δ.Ε.Η.

 

 

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                            ΜΠΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ                                        

   
  30.03.2020 Ferienhaus Ostsee