ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η. (ΓΕΝΟΠ)

         ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Η. Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ
"ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ"

Η Γερμανία εγκαταλείπει τον άνθρακα ως το 2038

Η Γερμανία εγκαταλείπει τον άνθρακα ως το 2038

 
 

 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποχαιρετήσει το αργότερο μέχρι το 2038 την ενέργεια που προκαλεί ζημίες στο κλίμα, αποζημιώνοντας με δισεκατομμύρια τις επιχειρήσεις ενέργειας που παράγεται από άνθρακα, αλλά και τους εργαζόμενούς τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον νόμο σήμερα Τετάρτη με συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης για τους λιγνιτικούς κλιβάνους και ένα σχέδιο εξόδου για τον λιθάνθρακα. Στόχος είναι η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το συγκριτικά φιλικό προς το κλίμα φυσικό αέριο χωρίς να προκαλεί δυσκολίες στις περιφέρειες και τους εργαζόμενους.
Η απόφαση λαμβάνεται ένα χρόνο μετά τις συστάσεις της Επιτροπής άνθρακα με εκπροσώπους της οικονομίας, της επιστήμης και περιβαλλοντικών ομάδων, τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να τις εφαρμόσει. Ιδίως η περιβαλλοντική πτέρυγα της Επιτροπής είχε ασκήσει κριτική ότι ο νόμος δεν τις λαμβάνει υπόψη. Συνεπώς, δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα.
Ο νόμος για τη σταδιακή εγκατάλειψη παραγωγής ενέργειας από άνθρακα αποτελεί μέρος της κυβερνητικής δέσμης μέτρων για το κλίμα, η οποία θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί πλήρως το 2019. Ο νόμος προβλέπει αναθεώρησή του το 2026 για να διαπιστωθεί αν η εγκατάλειψη του άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί πριν το 2035. Στόχος του σχεδίου είναι να εξασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι που έχει θέσει η Γερμανία για το 2030. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποζημίωση, το πότε, το αν και ποιοι κλίβανοι με καύση άνθρακα θα έπρεπε να τεθούν εκτός λειτουργίας είχαν καθυστερήσει. Ο τομέας της ενέργειας εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το ένα τρίτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος (CO2) στη Γερμανία.
Οι όμιλοι λιγνίτη θα λάβουν συνολικά 4,35 δισ. ευρώ ως αποζημίωση. Οι πριμοδοτήσεις παροπλισμού των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε έως και δύο δις. ευρώ. Για να μετριάσει τις κοινωνικές δυσκολίες για τους εργαζόμενους και τη μετάβασή τους στη συνταξιοδότηση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποσχέθηκε να διαθέσει γι αυτούς μέχρι και πέντε δις. ευρώ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σταδιακής κατάργησης του άνθρακα, θα διατεθούν στις περιφέρειες 40 δις. ευρώ για διαρθρωτικές αλλαγές, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νέους βιομηχανικούς οικισμούς ή δρόμους και σιδηροδρόμους.

Στάσσης: Θα χρειαστούμε χρόνο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου για την ανάπτυξη της ΔΕΗ σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχείρηση αναφέρεται ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "Νέα Σαββατοκύριακο".
Αρχικά, ο κ. Στάσσης σημειώνει πως η ΔΕΗ ήταν στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας. "Η εταιρεία όδευε στα βράχια, με προφανείς επιπτώσεις για την επιχείρηση, τους εργαζομένους και την ελληνική οικονομία". Ωστόσο, πλέον η επιχείρηση βρίσκεται σε ένα διαφορετικό σημείο. "Εκτιμώ ότι ήδη καταφέραμε πολλά", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ο ορκωτός λογιστής έχει άρει την επιφύλαξη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και την ανοδική πορεία της μετοχής. "Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό ότι οι επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία για αυτές τις πρωτοβουλίες", προσθέτει.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ο επικεφαλής της εταιρείας θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (διακανονισμοί, εκπτώσεις σε ανθρώπους με μηχανική υποστήριξη). 
Από την άλλη μεριά, όμως, "η εταιρεία θα γίνει πολύ επιθετική απέναντι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές", επισημαίνει. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η βούληση. "Φαίνεται ότι υπήρχε ένα άτυπο 'μην πληρώνετε, μην κόβετε'. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν οι οφειλές να φτάσουν τα 2,7 δισ. ευρώ. Θα χρειαστούμε χρόνο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".
Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, ο κ. Στάσσης λέει πως "είναι σε εξέλιξη επένδυση από τρίτο για την τηλεθέρμανση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος. Αν όλα πάνε καλά, περί τον Σεπτέμβριο ο σταθμός του Αμύνταιου θα μπορεί να σταματήσει".
Για να μην υπάρξει, όμως, κανένα πρόβλημα με την επάρκεια στο σύστημα ηλεκτρισμού, σημειώνει πως η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για να υπάρξει κάποιος μηχανισμός επανάκτησης του κόστους, χωρίς να υπάρχει κέρδος, για να υποστηριχθεί το σύστημα. Πολύ σύντομα θα οριοθετηθεί αυτός ο μηχανισμός, σημειώνει.
 
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, αποκαλύπτει πως θα πουληθεί ποσοστό 49% (ο επενδυτής θα έχει αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας και η ΔΕΗ θα κρατά τον έλεγχο και το μάνατζμεντ), ενώ προγραμμίζεται σε δύο-τρία χρόνια η εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 GW στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσουν.
Στο μείζον ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Στάσσης υπογραμμίζει πως η ΔΕΗ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. "Δώσαμε στη ΛΑΡΚΟ απόλυτη ημερομηνία συμμόρφωσης τη 17η Φεβρουαρίου. Προσημειώσαμε ένα λιγνιτικό πεδίο, για την ακρίβεια. Αυτό έχει αξία 15 εκατ. ευρώ και καλύπτει τις οφειλές της μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Το χρέος της μέχρι τότε θα έχει φτάσει τα 355-360 εκατ. ευρώ", συμπληρώνει και τονίζει: "Δεν γίνεται όλη η Ελλάδα να εργάζεται για τη ΛΑΡΚΟ".
Τέλος, όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δηλώνει πως "σε κάθε περίπτωση θα τηρήσουμε αυτό που θα συμφωνήσει η κυβερνηση με τους εταίρους της. Η ΔΕΗ όμως δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους της".
Και σχετικά με την εμπορική πολιτική της ΔΕΗ, δίνει έμφαση στην ψηφιοποίηση της εμπορίας, ετοιμάζει νέο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα , αλλά και νέα καταστήματα. "Στο δεύτερο εξάμηνο θα λανσάρουμε νέα προϊόντα με εκπτωτικά πακέτα", σημειώνει.

Θανατηφόρα Δυστυχήματα στη ΔΕΗ/ Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας

Η Λίστα του θανάτου- 106 Θανατηφόρα Εργατικά Δυστυχήματα στη ΔΕΗ-Λεκανοπέδιο ΠτολεμαΐδαςΘανατηφόρα Δυστυχήματα στη ΔΕΗ/ Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας και σε εταιρείες έργων για λογαριασμό της ΔΕΗ από το 1970

 

 1. Βασιλαγιώργος Ευάγγελος: (18 Νοέμβρη 1971) Φράγμα Πολυφύτου. Πνίγηκε στα νερά του Αλιάκμονα γιατί οι υπεύθυνοι της Εταιρείας “Γεωέρευνα” είχαν φτιάξει μια πρόχειρη ιδιοκατασκευή με βαγονέτο που το έσερναν δυο συρματόσχοινα δεμένα σε πλατάνια για να μην καθυστερούν οι εργαζόμενοι πηγαίνοντας από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη.

 

 1. Μύρος Γεώργιος του Νικολάου: (29 Ιουλίου 1971) Φράγμα Πολυφύτου. Σκοτώθηκε όταν έπεσε η οροφή της σήραγγας στην οποία δεν είχαν τοποθετεί υποστυλώματα και γενικώς δεν πάρθηκαν μέτρα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα »

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

                     16-10-2019               ΥΠΟΜΝΗΜΑ          ΑΡ. ΠΡΩΤ.16

 

 

    Καταθέτουμε τη θέση του Σωματείου που είναι ξεκάθαρη και διαχρονική.

 Ο λιγνίτης πρέπει να συνεχίσει να κατέχει σημαντική θέση στο ενεργειακό

 τοπίο της χώρας  με ένα ποσοστό που θα διασφαλίζει την επάρκεια εφοδιασμού

και ασφάλειας της χώρας μας.

Μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού για τις λιγνιτικές μονάδες και το

Κλείσιμο τους υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις συνέπειες που

 θα προκύψουν στη λιγνιτική παραγωγή όπως ίσως και στην ύπαρξη της

 ίδιας της εταιρίας Δ.Ε.Η. Κατ’ επέκταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί το

 οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

    Παράλληλα υπογραμμίζουμε τον κίνδυνο μετά τη λιγνιτική μετάβαση σε

άλλα εισαγόμενα προϊόντα (φυσικό αέριο) να υπάρξει συναλλαγματική εκροή

και αύξηση της κιλοβατώρας.

Τέλος είμαστε αντίθετοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και

την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ που οδηγεί στη διάλυση της μεγαλύτερης

επιχείρησης της χώρας.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ είναι απόλυτα αντίθετο στην εκποίηση και διάλυση της Δ.Ε.Η.

 

 

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                            ΜΠΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ                                        

Τι προβλέπεται για τους 50άρηδες, και τι για τους 55 και άνω

Δύο οι κατηγορίες εργαζομένων που “βλέπουν” έξοδο από την ΔΕΗ: Τι προβλέπεται για τους 50άρηδες, και τι για τους 55 και άνω

 
 Καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από την ίδια την επιχείρηση μέχρι και την συνταξιοδότηση τους, προβλέπει για τους 55άρηδες και πάνω, το “μοντέλο ΟΤΕ” που περιέγραψε χθες ο Κ.Χατζηδάκης για τις εθελουσίες στην ΔΕΗ.

 
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όσοι εργαζόμενοι απέχουν έως και 5 χρόνια από την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η ΔΕΗ θα δεσμεύεται ότι εκτός από το μπόνους αποχώρησης, θα τους πληρώνει εκείνη το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών.
 
Είναι η ίδια ακριβώς πρακτική που εφάρμοσε με επιτυχία ο ΟΤΕ, όχι μόνο την περίοδο 2012-2014, αλλά και πρόσφατα, δηλαδή να καταβάλει ως κίνητρο στους αποχωρούντες το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών, μέχρι εκείνοι να συνταξιοδοτηθούν.
 
Εχοντας κάνει κάποιους βασικούς υπολογισμούς, η ΔΕΗ έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι η πληρωμή των εισφορών για όσους απέχουν μια 5ετία από την σύνταξη, αποτελεί την πλέον συμφέρουσα λύση, και το κόστος μάλιστα μπορεί να αποσβεστεί εντός διετίας, όπως είπε ο υπουργός. Συνολικά, ο σχεδιασμός προβλέπει τρεις κατηγορίες αποχωρήσεων :
 • Εκείνους που ούτως ή άλλως πρόκειται να αποχωρήσουν τα επόμενα χρόνια λόγω συνταξιοδότησης. Μόνο φέτος ο αριθμός υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 1.000 άτομα.
 • Τους 50άρηδες. Αυτοί θα μετακινηθούν είτε σε θυγατρικές για να καλύψουν ανάγκες, είτε σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Τεχνίτης για παράδειγμα από το εργοστάσιο του Αμυνταίου που θα κλείσει μέσα στο 2020, θα μπορεί να μετακινηθεί στο Δήμο, στην Περιφέρεια ή σε άλλο φορέα της ευρύτερης περιοχής.
 • Τους 55 ετών και άνω, δηλαδή όσους απέχουν ως 5 χρόνια από την σύνταξη. Εκτός από ένα λελογισμένο μπόνους αποχώρησης, θα πάρουν ως κίνητρο, και την καταβολή από την ΔΕΗ των εισφορών τους μέχρι την θεμελίωση συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος, όπως ακριβώς είχε κάνει ο ΟΤΕ.
 Το κλειδί στα αλεπάλληλα και πετυχημένα προγράμματα εθελουσίας του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, της περιόδου 2012-2014, ήταν ότι δεσμεύθηκε να καταβάλει απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία, τις εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων.
 
Κάπως έτσι, μόνο το 2012 αποχώρησαν από τον ΟΤΕ πάνω από 1.500 άτομα, στα οποία προστέθηκαν επιπλέον 1.827 το 2013, ήτοι το 21% του συνολικού του προσωπικού, εκείνη την εποχή.
 
Τα ακριβή κόστη για την ΔΕΗ, εξαρτώνται από τον αριθμό που θα αφορά η εθελούσια. Τα δεδομένα αυτά, μαζί με την νέα φιλοσοφία που θα διέπει όλο τον όμιλο, (Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και απελευθέρωση αμοιβών και για τον ΔΕΔΔΗΕ – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για ΔΕΗ και ΔΕΠΑ) πρόκειται να θέσει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, ο υπ. ΠΕΝ Κ.Χατζηδάκης κατά την μεταξύ τους συνάντηση. Είναι προφανές ότι για να περπατήσει, και χωρίς παρατράγουδα, ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ χρειάζεται την στήριξη του συνδικάτου.
 
Οι εθελούσιες έξοδοι είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη σχετίζεται με τη νεα πολιτική προσέλκυσης στελεχών, και τις προσλήψεις που θα γίνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή με άρση της μονιμότητας, και προφανώς θα είναι πολύ λιγότερες σε αριθμό απ’ ότι οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις.
 
Θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, αλλά με παρόμοια κριτήρια σαν αυτά του ανωτάτου συμβουλίου (επίπεδο εκπαίδευσης, πιστοποιημένες γνώσεις, οικογενειακή κατάσταση, κλπ), βάσει των οποίων και θα βγαίνει η τελική μοριοδότηση. Το ΑΣΕΠ θα ελέγχει τους πίνακες κατάταξης όταν αυτοί θα ανακοινώνονται, ωστόσο μέχρι εκείνη την στιγμή την διαδικασία θα την τρέχει η ΔΕΗ για να κερδίσει χρόνο. Ειδική Επιτροπή Αμοιβών και Προσλήψεων θα εισηγείται τις προσλήψεις, και το Δ.Σ. θα της εγκρίνει.

επιστολη ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

   

                                               

 

 

 

             30/1/2019                    ΕΠΙΣΤΟΛΗ           ΑΡ. ΠΡΩΤ. 15

 

Κ Διευθυντά,

 

Μετά τη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας και την ενημέρωση που μας έγινε για τη πορεία της νέας θυγατρικής ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ προέκυψαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

 

Άποψή μας είναι ότι με αυτά τα οποία προκύπτουν η μονάδα απαξιώνεται και γίνεται βορά στα οικονομικά συμφέροντα των ιδιωτών.

Η ναυαρχίδα όπως την αποκαλούμε των λιγνιτικών μονάδων της χώρας ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ για μία ακόμα φορά μένει από καύσιμα στη κρισιμότερη ίσως περίοδο της λειτουργίας της. Γνωστό είναι ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είχαν στο στόχαστρό τους την Μελίτη 1.

 Καμία προσπάθεια, από καμία κυβέρνηση για την κατασκευή 2ης Μονάδας. Αντιθέτως η ΦΛΩΡΙΝΑ ήταν το δελεαστικό εγχείρημα εδώ και μία 15ετία.

 Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν σήμερα για τη ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ είναι:

 1. Γιατί η μονάδα δουλεύει με χαμηλό φορτίο; Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της τότε ΔΕΗ, η λειτουργία της μονάδος σε χαμηλό φορτίο σημαίνει μεγάλη απώλεια κερδών. Μήπως είναι σκόπιμο να συμβαίνει αυτό για την απαξίωσή της;
 2. Οι ζημίες οι οποίες προκύπτουν από το χαμηλό φορτίο ποιόν επιβαρύνουν; Τελικά θα σβήσει;
 3. Η βασική αιτία για το σβήσιμο της μονάδος είναι η έλλειψη καυσίμου. Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ποιος ευθύνεται; Μήπως ο «βασικός προμηθευτής» που εδώ και αρκετό καιρό δεν τηρεί την βασική του συμβατική υποχρέωση;
 4. Γιατί κ Διευθυντά και μέλη του ΔΣ της θυγατρικής ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ δε φροντίσατε τουλάχιστον να πιέσετε τον «βασικό προμηθευτή» όπως τον αποκαλείτε έτσι ώστε να φροντίσει να τηρεί τη συμβατική του υποχρέωση; Τι κάνατε για αυτό; Πως τον πιέσατε;
 5. Γιατί λοιπόν οι παραδόσεις από τον «βασικό προμηθευτή» είναι μικρότερες από τις ελάχιστες προβλεπόμενες στη σύμβασή του;
 6. Δε γνωρίζει η διοίκηση ότι ο προμηθευτής δεν έχει μέτωπο εξόρυξης για να καλύπτει την υποχρέωσή του απέναντι στη ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ;
 7. Η μητρική ΔΕΗ γνωρίζει τα προβλήματα αυτά; Και από πότε είναι σε γνώση της διοίκησης η αδυναμία των ορυχείων της ΔΕΗ να προμηθεύσουν επαρκείς ποσότητες λιγνίτη; Ποιο είναι το κόστος εξόρυξης λιγνίτη από τη ΔΕΗ και με ποια τιμή δίνεται στη ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΗΣ; Έχουν διερευνηθεί εναλλακτικές για τη σωστή λειτουργία του σταθμού;
 8. Γιατί δεν ανοίγει το ορυχείο του Κλειδιού μια και ανήκει πλέον στη θυγατρική; Τα όποια τεχνικοοικονομικά θέματα εμποδίζουν το άνοιγμα του ορυχείου δικαιολογούν αυτή την απώλεια σε MW και στα κέρδη του σταθμού;

Επιτέλους φτάνει πια αυτή η κοροϊδία προς τους ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ. Δεκάδες επιστολές έχουμε στείλει για τα προβλήματα αυτά. Ανεχθήκαμε σαν τόπος πολλά. Μην παίζεται με την υπομονή μας.

 Φτάνουν τα χατίρια στους «προμηθευτές». Αν δεν μπορούν να τηρήσουν τα όσα έχουν υπογράψει να ενεργοποιηθεί και να εισπραχθεί η αντίστοιχη ποινική ρήτρα.

 Δεν μπορεί η  ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΜΑΣ να είναι όμηρός τους. Πάρτε επιτέλους αποφάσεις.

Κάποτε για όλα έφταιγε το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Τώρα οι ευθύνες είναι εδώ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ.

 

 

 

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

 

Δ.Σ.

   
  24.02.2020 Ferienhaus Ostsee